30 χρόνια ΒΙΝΤΕΟΡΥΘΜΟΣ

Το 1986, δύο διπλωματούχοι  μηχανικοί του ΕΜΠ, ο Θανάσης Σμυρλής και ο Γιώργος Ντούζας, λάτρεις της τεχνολογίας και φανατικοί του High-End, ίδρυσαν την εταιρεία ΒΙΝΤΕΟΡΥΘΜΟΣ,  με έδρα την Καλλιθέα.

Η εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος και καινοτόμος από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα στο σύνολο των τομέων που δραστηριοποιείται.

Ξεκίνησε με την αντιπροσώπευση των πλέον γνωστών προϊόντων του High-End όπως SME, ADCOM, ELECTROCOMPANIET, STRAIGHTWIRE, THRESHOLD, ACOUSTIC ENERGY και στη συνέχεια με αυστηρή επιλογή προστέθηκαν MERIDIAN, QUICKSILVER AUDIO, CALIFORNIA AUDIO LABS, WADIA, STANDESIGN, POLK AUDIO, DEFINITIVE TECHNOLOGY, VELODYNE, DYNAVECTOR, DUNTECH, HALES.

Η εταιρεία ήταν η πρώτη που καθιέρωσε το HOME CINEMA στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’90 μέσω χρήσης βιντεοπροβολέων, αντιπροσωπεύοντας και υποστηρίζοντας την μεγαλύτερη εταιρεία του είδους VIDIKRON.

Ταυτόχρονα, πρώτη παρουσίασε την εφαρμογή του DIGITAL HOME THEATER μέσω του πρωτοπόρου κατασκευαστή ψηφιακών συστημάτων MERIDIAN.

Πρώτη εισήγαγε και προώθησε στην Ελλάδα LP και CD Audiophile όλων των γνωστών εταιρειών όπως MOBILE FIDELITY, CHESKY RECORDS, SHEFFIELD, PROPRIUS, REFERENCE RECORDINGS, DMP κ.ά.

Πρώτη εισήγαγε και διένειμε στην Ελλάδα, για την ενημέρωση του εξειδικευμένου αναγνωστικού κοινού σε θέματα audio τα διεθνούς κύρους Αμερικάνικα περιοδικά STEREOPHILE και ABSOLUTE SOUND.

Ταυτόχρονα η εταιρεία, με βάση την τεχνογνωσία των ιδρυτών της, δημιούργησε τμήμα επαγγελματικών συστημάτων διαχείρισης και εφαρμογής μεγάλης εικόνας για την υλοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Μέσω αυτών, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, υπήρξε η πρώτη και μοναδική εταιρεία όπου πρωτοπόρα εφαρμογή της (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) δημοσιεύτηκε εκτενώς στον ειδικό τύπο της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες σε μεγάλο βαθμό τον τομέα αυτό, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της πελάτες όπως ο Ελληνικός Στρατός, Πανεπιστήμια, Μουσεία, Αεροδρόμια, Εκπαιδευτικά Κέντρα, Ξενοδοχεία  κλπ. χρησιμοποιώντας προϊόντα όπως αυτά των VIDIKRON, ELECTROHOME, ΕΙΚΙ, VEGA, SCREEN INT., RUSSOUND, FURMAN, SAHARA κ.ά.

Με την ανάκαμψη και επαναφορά των αναλογικών συστημάτων βινυλίου στη διεθνή αγορά τα τελευταία χρόνια, την εταιρεία μας εμπιστεύτηκαν για την αντιπροσώπευση τους, μεγάλοι και γνωστοί κατασκευαστές  AUDIO-TECHNICA, REGA, MICHELL-ENGINEERING, KOETSU. Όπως επίσης και η θρυλική MAGNEPAN μαζί με την δυναμικά ανερχόμενη GOLDENEAR, οι οποίες έχουν σαρώσει όλα τα πρώτα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες τιμής των ηχείων παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία στεγάζεται σε ένα καινούριο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτήριο, επί της οδού Παναθηναϊκού 5 στην Αθήνα (δίπλα στο σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων), διαθέτοντας ανεξάρτητα studios επιδείξεων, γραφεία, αποθήκες και Service-Τεχνική υποστήριξη.

Συνεχίζουμε την υποστήριξη του στόχου μας, που είναι η απόλυτη ποιότητα, στα συστήματα ήχου και εικόνας, λειτουργώντας με πιστοποίηση ISO, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τις υπηρεσίες μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο after sales service.

Ένα μεγάλο μέρος της υλοποίησης του οράματος μας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, το οφείλουμε στους φίλους, συνεργάτες και πελάτες μας που μας εμπιστεύτηκαν.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το ίδιο πάθος διατηρώντας τις αρχές μας!

Σας ευχαριστούμε όλους!

 

videorythmos outside